Welke sokken passen het beste bij jouw jeans?

Als je als man op zoekt bent naar modieuze keuze, ga je natuurlijk voor

de beste spijkerbroeken voor mannen, modieuze boxers voor mannen en voor stoere en eigentijdse truien of t-shirt. Veel mannen besteden vooral aandacht aan hun jeans, boxershorts, bovenkleding, schoenen (meestal sneakers), maar vergeten om sokken aan te schaffen die bij de rest van hun outfit passen. Zeker als je jeans wat korter zijn, kunnen sokken die qua kleur en vormgeving vloeken met je jeans ervoor zorgen dat je er slonzig en niet-modieus uitziet. Maar hoe kun je je sokken goed matchen met je spijkerbroek en de rest van je kleding? Waar moet je op letten als je geschikte sokken zoekt? In dit artikel lees je meerdere tips om te kiezen voor de juiste sokken bij je jeans!

Welke kleuren sokken matchen er met mijn spijkerbroek(en)?

Jarenlang zijn witte sokken onder mannen impopulair geweest. Zwarte of grijskleurige sokken waren in modeland de norm. Tegenwoordig mag qua kleuren echter alles op het gebied van sokken. Het belangrijkste is namelijk, los van de kleur van je sokken, dat je sokken gewoon goed passen bij je broek. Zo passen witte sokken visueel gezien prima bij bijvoorbeeld rode of bruine broeken. Wil je echt voor safe gaan bij het uitkiezen van geschikte sokken die bij je spijkerbroek passen? Zorg dan dat minimaal één kleur in beide kledingstukken hetzelfde is. Je weet dan altijd zeker dat je sokken goed matchen met de broek die je aantrekt.

Koop meerdere kleuren sokken en kies ook voor sokken met motiefjes

De meeste mensen hebben niet één kleur spijkerbroeken in de kat hangen, maar meerdere kleuren en stofsoorten. Jeans kunnen tal van kleuren hebben: van blauw, grijs, wit, bruin en rood tot zwart of paars. Om deze reden is het aan te raden om meerdere paren sokken te kopen, die stuk voor stuk passen bij de specifieke jeans die je wilt dragen. Het is aan jouw welke kledingstuk je als eerste aantrekt om daar het andere textiel bij te zoeken: of de jeans, of de sokken. Er is in elk geval qua combinaties meer mogelijk dan je denkt. En, ook fijn om te weten: tegenwoordig mag bijna alles qua combinaties, als de kleuren maar niet met elkaar vloeken. Ook sokken met leuke motieven horen er tegenwoordig helemaal blij. Dus wees origineel en laat je fantasie de vrije loop. Succes en geniet alvast van de stoere combinaties die je kunt maken!